Frisbeegolf

FRISBEEGOLFIMG_20160530_140919 (2)

Kun Metsämaan MLL:n osasto lopetti toimintansa, jäi siltä rahaa, jonka he luovuttivat Metsämaan Urheilijoille, toiveenaan, että raha käytetään lähinnä lasten ja nuorten liikunnan hyväksi.

Syntyi ajatus, että raha käytetään frisbeegolfradan rakentamiseen. Frisbeegolf on viime vuosina kasvattanut suosiotaan valtavasti etenkin nuorten keskuudessa, eikä ihme, sillä onhan se hauskaa tekemistä yhdessä kavereiden kanssa, ja kun tämä tapahtuu raittiissa ulkoilmassa liikkuen, niin lajihan on varsin tervetullut nykypäivän nuorille. Isona plussana vielä sekin, että lajin harrastaminen on hyvin edullista.

Vaikka kyseessä oli merkittävä summa, niin sillä ei kuitenkaan vielä rataa olisi pystytty tekemään, mutta kun Metsämaan Metsästysseura lupautui rahoitukseen mukaan samalla summalla, ja Metsämaan Urheilijat päätti  hoitaa lopun rahoituksen, niin hanke saatiin alkuun.

Rata haluttiin saada keskeiselle paikalle metsämaalaisia ajatellen, jolloin luonnollinen valinta oli Kalliohovin läheisyys ja pururadan tienoo.

Kiitollisuutta radan saamisesta Metsämaalle saadaan em. rahoittajien lisäksi osoittaa myös pururadan maaston metsänomistajille, jotka antoivat luvan radan rakentamiseen.

 

9-väyläisen radan suunnittelu, ja sen rakentamiseen tarvittavat tarvikkeet tilattiin Innova-nimiseltä firmalta. Radan suunnitteli Juho Rantalaiho syystalvella 2015.

 

Huhtikuussa 2016 saatiin kokoon laadukas talkooporukka, joka rakensi väylille aloitusheittopaikat ja asensi korit maastoon.

Hyvästä työstä kiitollisia saamme olla Heinon perheelle, Lehden Markolle, Vennon Kaukolle ja Oskarille, Kotiniemen Kallelle, Ristimäen Miikkalle ja Anttilan Santerille.

Kiitosta myös Hokan Terolle pikkukaivurin lainasta ja Metsämaan VPK:lle mönkijän lainasta.

 

Nyt on rata ollut jo hyvin käytössä, ja sinne ovat jo lajia ennenkin harrastaneet löytäneet tiensä, myös Metsämaan ulkopuolelta.

Mutta sinne vaan kokeilemaan nekin, jotka eivät ennen sitä ole kokeilleet. Isoja investointeja lajin makuun pääsemiseksi ei tarvita. Yhdellä kiekolla/ per hlö voi pelata. Kiekkoja on todella monenlaisia, joten kannattaa kysyä lajia tuntevalta, minkälaisella kiekolla on viisainta aloittaa. Maastoon sopiva vaatetus ja jalkineet, sekä hyttysaikaan vähän Ohvia, niin siitä se lähtee. Jano siellä kulkiessa saattaa tietysti tulla, joten vesipullokin on hyvä olla.

Infotaululla Kalliohovin päädyssä lukee yksinkertaiset ohjeet pelaamiseen, ja näet, miten rata kulkee pururadan maastossa. Jos ei rataa entuudestaan tunne, kannattaa ottaa puhelimeensa kuva radasta, niin osaa mennä varmasti kaikki väylät oikeassa järjestyksessä.

Hiekkakentän reunalla ennen siltaa on harjoitus- / lämmittelykori, johon siis voi testailla heittojaan ja lämmitellä kättään ennen radalle menoa.

Väylillä on aloitusheittopaikkojen vieressä väyläopaste, josta näkee, missä suunnassa ja millä etäisyydellä kori on, sillä joka väylällä ei kori ainakaan helposti näy aloitusheittopaikalle.

Mutta muistakaa, että pururadalla saattaa olla kulkijoita, joten varmistakaa, aina ennen heittämistä, ettei ihmisiä ole heittoalueella. Heittäjä on aina vastuussa heitostaan, mutta siitä huolimatta myös pururadan maastossa kulkevan
kannattaa tiedostaa muut heittäjät.

 

IMG_20160530_140712              IMG_20160530_141451